Hoe beveilig je een glazen huis?
Hoe beveilig je een glazen huis?

Op het internet wordt een enorme hoeveelheid informatie over jou en je organisatie opgeslagen. Voor een hacker is jouw organisatie als een glazen huis. Ze weten al verschrikkelijk veel over je — alles is zichtbaar — maar ze moeten alleen nog binnen zien te komen. Zolang alles goed afgesloten is, zit je veilig. Maar een hacker heeft slechts een klein gaatje nodig. Deze kwetsbaarheid ontstaat niet alleen in IT-systemen, maar ook door het gedrag en bewustzijn van medewerkers. Als QHSE-verantwoordelijke is het cruciaal om de risico's en bedreigingen te begrijpen en te bepalen hoe je jouw organisatie, klanten, leveranciers en keten hiertegen kunt beschermen.

Grip hebben op je informatiebeveiliging is belangrijker dan ooit. Op 2 juli 2024 organiseert Kwaliteit in Bedrijf de bijeenkomst ‘De impact van NIS2 en AI op informatiebeveiliging’ in het leuke Madurodam. Tijdens deze bijeenkomst gaan we je in één dagdeel uitleggen hoe je dit voor jouw organisatie gestructureerd kunt realiseren. Wil jij meer controle over jouw informatiebeveiliging? Mis dit event dan niet.

We beginnen met het bieden van inzicht in de kwetsbaarheden en cyberdreigingen die ook jouw organisatie kunnen treffen. Daarnaast kijken we naar de concrete uitdagingen waar andere organisaties op het gebied van informatiebeveiliging tegenaan lopen.

Een van de grootste ontwikkelingen binnen informatiebeveiliging is de aankomende NIS2-richtlijn. Wat houdt deze Europese wetgeving in en wat betekent dit concreet voor jouw organisatie? Moet jouw organisatie aan deze verplichting voldoen, en zo ja, hoe pak je dat aan? En als je niet hoeft te voldoen, zijn er dan andere manieren waarop je ermee te maken krijgt? Verder bekijken we hoe ISO 22301 en ISO 27001 kunnen ondersteunen bij certificering.

Ook Artificial Intelligence (AI) is een ontwikkeling om rekening mee te houden. Voor veel organisaties is AI relatief nieuw, en vaak ontbreekt er nog beleid over hoe om te gaan met AI in de context van informatiebeveiliging. AI wordt volop ingezet bij cyberaanvallen, zowel groot als klein. Maar terwijl AI hackers nieuwe tools biedt, kan het ook gebruikt worden om je organisatie beter te beschermen. Wat doen we met AI? Welke internationale wet- en regelgeving is er rondom AI? En wat zijn de risico’s én de mogelijkheden voor jouw cybersecurity?

Tijdens deze interactieve bijeenkomst delen Rob Jansen en Bertus Kroondijk van DNV V hun expertise over informatiebeveiliging, NIS2 en AI. Dit is een uitstekende gelegenheid om in een dagdeel volledig bijgepraat te worden over deze onderwerpen en om te netwerken en kennis te delen met vakgenoten.

En als extraatje: een bezoek aan het park is inbegrepen. Voorafgaand aan de bijeenkomst kun je Nederland in het klein beleven!

Meer weten en inschrijven? Kijk dan hier

Indien je lid bent van Kwaliteit in Bedrijf en dit het eerste (of bij een lidmaatschap Compleet het tweede) evenement is dat je dit jaar bezoekt, dan is je deelname kosteloos.

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde events

De impact van NIS2 en AI op informatiebeveiliging
2 juli 2024 | 12.30 - 17.00 uur