De impact van NIS2 en AI op informatiebeveiliging
Bereid je voor op de toekomst van cybersecurity
2 juli 2024 | 12.30 - 17.00 uur
Catch-up
De impact van NIS2 en AI op informatiebeveiliging
Wat zijn de uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging voor organisaties?
Het wat en waarom van NIS2. En wat moet jouw organisatie ermee?
Hoe kun je je goed voorbereiden op NIS2 en hoe kunnen ISO 22301 en 27001 helpen bij certificering?
Wat doen we met AI? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in AI en informatiebeveiliging?
Ontmoet vakgenoten en breid je netwerk uit
Door digitale transformatie, geopolitieke ontwikkelingen, IoT-technologie en Artificial Intelligence (AI) neemt de cyberdreiging voor organisaties alsmaar toe. Incidenten zoals hacks, datalekken en datadiefstal komen steeds vaker voor. Het beheersen van informatiebeveiligingsrisico's is essentieel en is niet langer alleen een IT-aangelegenheid. Als QHSE verantwoordelijke is het belangrijk om de risico's en bedreigingen te begrijpen en te bepalen hoe je jouw organisatie, klanten, leveranciers en keten hiertegen kunt beschermen.
Tijdens deze interactieve bijeenkomst op 2 juli 2024 in Madurodam wordt een aantal belangrijke ontwikkelingen in informatiebeveiliging besproken die direct relevant zijn voor jouw organisatie. We beginnen met het bieden van inzicht in de kwetsbaarheden en cyberdreiging die ook jouw organisatie kunnen treffen.
 
Vervolgens zullen we de aankomende NIS2-richtlijn in detail bespreken. Wat houdt deze Europese wetgeving in en wat betekent dit concreet voor jouw bedrijf? Moet jij hieraan voldoen of zijn er andere manieren waarop je ermee te maken krijgt? Daarnaast bespreken we hoe ISO 22301 en ISO 27001 kunnen ondersteunen bij certificering.
 
Over het algemeen vallen micro- en kleine organisaties niet onder de NIS2-richtlijn, maar het is wel te verwachten dat deze organisaties te maken zullen krijgen met nieuwe of aanvullende eisen op het gebied van cybersecurity.
 
Bovendien zullen we de opkomst van Artificial Intelligence (AI) in cyberaanvallen onder de loep nemen. Hoewel dit hackers nieuwe wapens geeft, biedt het ook kansen voor organisaties om zich beter te beschermen. We verkennen de internationale wet- en regelgeving rondom AI, de risico’s én de mogelijkheden voor jouw cybersecurity.
 
Laat je informeren en inspireren door Rob Jansen, Business Leader ICT en Bertus Kroondijk, Programma manager AI bij DNV Business Assurance Benelux.  Zij brengen je met interactieve sessies volledig op de hoogte.
Bovendien is er volop ruimte om te netwerken met vakgenoten, kennis te delen en je professionele netwerk uit te breiden.
 
Laat je niet verrassen door de toekomst van informatiebeveiliging en bereid jouw organisatie voor op het veranderende beveiligingslandschap!
 
Op 2 juli 2024 organiseert Kwaliteit in Bedrijf in samenwerking met DNV deze bijeenkomst in Madurodam. Parkeerkaarten en een bezoek aan het park zijn inbegrepen. Meld je snel aan via het inschrijfformulier!
 
Tijdens deze bijeenkomst worden alle vragen over informatiebeveiliging, NIS2 en AI beantwoord:
  • Inzicht in kwetsbaarheden en cyberdreiging. Wat zijn de uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging voor organisaties?
  • Aanleiding en achtergrond van NIS2. Wat is de reden achter deze wetgeving? Welke organisaties vallen hieronder en wat is de rol van de overheid?
  • Wat betekent NIS2 voor jouw organisatie en hoe kun je je goed voorbereiden?
  • Hoe kunnen ISO/IEC 22301 en ISO/IEC 27001 helpen bij certificering?
  • Wat is AI en welke ontwikkelingen in AI hebben betrekking op informatiebeveiliging?
  • Wat is de Internationale wet- en regelgeving rondom AI (ISO 42001)

Als je lid bent van Kwaliteit in Bedrijf en dit het eerste (of bij een lidmaatschap Compleet het tweede) evenement is dat je dit jaar bezoekt, dan is je deelname kosteloos.

Gerelateerde artikelen

Kosten en aanmelden

€ 199 excl. BTW (regulier tarief)
€ 79 excl. BTW (Leden Kwaliteit in Bedrijf)

Spreker(s):

Bertus
Kroondijk
Programma Manager AI bij DNV
Rob
Jansen
Business Leader ICT, Cyber Security en Business Services bij DNV

Deelnemende partner(s):

DNV
Als het goed is, is het goed.