TWI: Respect voor medewerkers

De Training Within Industry (TWI) methoden helpen supervisors bij het aansturen van mensen, het goed instrueren van medewerkers en het verbeteren van de dagelijkse werkmethoden. Wij zijn officiële partner van het wereldwijde TWI Institute netwerk. Dit is het netwerk van wereldwijde erkende, ervaren en gedreven ­­TWI-gecertificeerde trainers en Lean specialisten, die de TWI-methoden volgens de originele standaard implementeren in uw organisatie.

Door jarenlange ervaring met procesoptimalisatie en het invoeren van continu verbeterprocessen zien we dat veel organisaties worstelen met het vasthouden van eerder bereikte verbeterresultaten. Steeds weer zijn revitaliseringen nodig om het proces in stand te houden. Ook lijkt het vaak zo, dat continu verbeteren ver van de dagelijks praktijk verwijderd is. Door de supervisor te helpen bij zijn of haar dagelijks werk, is de organisatie in staat om zelf de creativiteit en kennis van medewerkers te benutten om succesvol te blijven. TWI-methoden zijn erop gericht om de afgesproken best practice werkmethode zodanig op te leiden dat ze in één keer goed uitgevoerd en niet meer vergeten worden.

Het TWI Instituut heeft zich als doel gesteld om de TWI-methoden in Nederlandse organisaties ­zodanig te integreren, dat deze beter in staat zijn kennis en creativiteit van alle medewerkers permanent te benutten om zo succesvol te zijn.

Het TWI Instituut zal dat nastreven door kennis te verspreiden op het gebied van succesvolle ­implementaties, een gemeenschappelijk platform te organiseren om kennis te delen en door organisaties te trainen en te begeleiden in het gebruik van de TWI-methoden.

Het Training Within Industry programma

Het Training Within Industry (TWI) programma is erop gericht de supervisors (team-, ploeg- of groepsleiders, afdelingschefs) te ondersteunen bij de uitvoering van hun dagelijkse verantwoordelijkheden. De resultaten zijn direct zichtbaar in het dagelijks werk, onder andere in:

  • Gestandaardiseerde werkzaamheden
  • Verhoogde productiviteit en kwaliteit tegen verlaagde kosten
  • Verminderde inwerktijd en trainingstijd
  • Veiliger werken
  • Verbeterde werksfeer
  • Meer opgeloste problemen

Een voorbeeld is een wereldwijd opererend frisdrankenbedrijf dat de startup tijd van nieuwe vul-en verpaklijnen met 80% wist te reduceren. Een zuivelproducent zag binnen een half jaar na de implementatie van de TWI-methoden, dat het aantal kwaliteitsfouten met meer dan 90% afnam. Een onderdelenproducent kon de output een half jaar na de start met Job Instruction met 26% opvoeren. Een farmaceutisch bedrijf kon de trainingstijd van nieuwe specialistische medewerkers met 80% reduceren. In een automotive machinefabriek halveerde de hoeveelheid storingen tijdens testen en startup. Ook steeg daar de productiviteit met ruim 20%. Dit succes werd vervolgens gekopieerd naar zusterbedrijven in het buitenland.

TWI Instituut

Mercuriusweg 12 C
4051 CV Ochten

Tel.: 0344 617 628
info@twi-instituut.nl
www.twi-instituut.nl

hoe haalt u het maximale uit uw medewerkers en uw leidinggevenden?

In dit praktische handboekje leest u alles over het ontstaan van het TWI Programma, krijgt u uitleg over de TWI Methoden (Job Relations, Job Instruction, Job Methods en Job Safety), leest u voorbeelden uit de praktijk en geven wij antwoord op veelgestelde vragen.

Het boekje kost € 19,95 exclusief btw en verzendkosten.