Erkenning voor jarenlange bijdrage aan het vakgebied van kwaliteit en organisatieontwikkeling
Leo Kerklaan ontvangt NNK-onderscheiding
Event_BFS_012
Leo Kerklaan werd in het zonnetje gezet na afloop van zijn workshop Business Flight Simulator.

Leo Kerklaan, lecturer, consultant en bestsellerauteur, ontving van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement de prestigieuze NNK-onderscheiding als erkenning voor zijn jarenlange bijdrage aan het vakgebied van kwaliteit en organisatieontwikkeling.

Leo ontving de onderscheiding uit handen van Meta Peek, voorzitter van het NNK. Zij roemde Leo’s bijdrage aan het vakgebied van kwaliteit in de afgelopen vijftig jaar. Zo schreef Leo de succesvolle boeken ‘De wendbare organisatie’ en ‘De cockpit van de organisatie’ en zijn nieuwste boek ‘Business Flight Simulator’. Hierin presenteert hij een simulatiemodel om met realtime KPI’s de besluitvorming in organisaties te verbeteren.

Leo is vanaf de oprichting betrokken geweest bij het NNK. Hij is enkele jaren voorzitter geweest van de voorloper van het NNK en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van certificering en accreditering. Als auteur van boeken en vele artikelen heeft hij zijn gedachtegoed op heldere wijze uitgedragen. Hij was lang redactielid van Sigma, vaktijdschrift voor kwaliteit, en heeft daarin zijn kennis met een breed publiek gedeeld.

De NNK-onderscheiding is een persoonlijke erkenning binnen het brede veld van kwaliteitsmanagement. Met de prijs wil het NNK personen die veel betekenen voor het bevorderen van het vakgebied in de schijnwerpers te zetten en hen eren voor hun inzet en bijdrage. De NNK-onderscheiding gaat naar personen die de discussie over het vakgebied aanjagen, het vakgebied mee ontwikkelen en hier continu aandacht voor vragen.