Column NNK
Dat kan beter!
Sophie Ouboter 2023

‘Dit jaar hebben we een nieuw onderdeel van het jaargesprek,’ zei mijn leidinggevende. ‘We vragen iedereen om drie verbeterpunten voor zichzelf te benoemen.’ Ik voelde meteen een sterke weerstand opkomen. Natuurlijk praat je in een jaargesprek over je functioneren, maar wie wilde mij vertellen dat ik maar liefst drie verbeterpunten had? Deed ik mijn werk soms niet goed genoeg?

Dit artikel is gepubliceerd in Kwaliteit in Bedrijf 01-2024,

Pas toen ik zelf geconfronteerd werd met de goede bedoelingen van anderen die mijn werk wilden verbeteren, ervoer ik aan den lijve wat dat met je doet. Als kwaliteitsfunctionaris had ik al jarenlang de medewerkers in de zorg voorgehouden dat ‘verbeteren’ echt niet inhoudt dat het niet goed is, maar dat het altijd nóg beter kan. En dat dat het mooie van het werken aan kwaliteit is. Maar hoe dat voelde voor die collega’s, die niet direct enthousiast waren als ik met die boodschap aankwam, kwam ik pas aan de weet toen het mijzelf overkwam.

Verder lezen?

Leden lezen het (online) magazine en alle artikelen, ook bezoek je onze events gratis of met korting.

Ben jij verantwoordelijk voor QHSE binnen jouw organisatie? Dan is Kwaliteit in Bedrijf voor jou dé bron om geïnformeerd te blijven over jouw vakgebied. Lid worden kan al vanaf € 8,75 ex. BTW per maand.

Door:

Sophie
Ouboter
Zelfstandig SIRE-onderzoeker en adviseur veiligheid & kwaliteit in de zorg

Partner(s)

NNK
NNK geeft kwaliteit een gezicht