Business Continuity Management met een duidelijke plus!

Business Continuity Management gaat over het veiligstellen van de toekomst van organisaties, dus ook úw toekomst. Vandaag werken aan “resilience”, in goed Nederlands weerstandsvermogen en veerkracht van de organisatie. Optimaal voorbereid zijn op het onverwachte, verbeteren, versterken en bewustmaken van de organisatie middels het implementeren van een Business Continuity Management System.

bcm+ helpt u daarbij middels training, consultancy en implementatiebegeleiding, eventueel leidend tot certificering conform ISO 22301.

Advies, coaching en implementatiebegeleiding

Elke organisatie heeft een unieke behoefte aan hulp, zeker wanneer het onderwerp nieuw is binnen de organisatie. BCM is ontstaan “op de ICT afdeling”. Gebruikers eisten 99,99% up-time en wanneer er onverhoopt toch iets misging, dan mocht er absoluut geen data verloren zijn gegaan en diende er een plan te zijn om zo snel mogelijk weer te kunnen beschikken over alle opties, applicaties en mogelijkheden. Deze eisen hebben geleid tot continuïteitsmanagement. Via de simpele back-up, via dubbel uitgevoerde systemen (mirror) naar Twin Data Centers (redundant) en alle huidige slimme oplossingen met alle mogelijke tools om ervoor te zorgen dat de gebruiker op geen enkele wijze nadeel ondervindt mocht er toch nog iets misgaan … en het is niet de vraag ‘of’ maar ‘wanneer’.

Advies; in de vorm van een BCM-Readiness analyse, waarin wordt vastgesteld wat het gat is tussen wat er is en de vereisten van een gedegen Business Continuity Management Systeem, al dan niet conform de norm ISO 22301.

Coaching; als mogelijkheid om een BCM-team binnen de organisatie met raad en daad bij te staan tijdens de implementatie van een Business Continuity Management Systeem en daarna eventueel tijdens het beheer hiervan, bij te sturen en zorg te dragen voor een effectief en efficiënt systeem.

Implementatiebegeleiding; een optie waarbij gezamenlijk wordt gewerkt naar de implementatie van een solide Business Continuity Management Systeem. Als onderdeel van het implementatieteam zorgen voor het optimaal resultaat, inclusief borging in de organisatie. Directe kennisoverdracht en meer dan een klankbord.

E-Learning

Business Continuity Management is geen erg sexy onderwerp, laten we daar eerlijk over zijn. Crisismanagement ook niet, hoewel veel organisaties er wel tijd, geld en energie in steken om dat voor elkaar te krijgen … misschien omdat ze ‘moesten’? Als de organisatie deze managementinspanningen heeft gedaan, is het essentieel dat alle mensen in de organisatie of op zijn minst een specifieke deel, zich bewust zijn van het bestaan ervan en de inhoud ervan kennen. Om hier ‘het best bewaarde geheim’ in de organisatie van te maken is geen goed plan.

E-LEARNING is absoluut de beste manier om bewustzijn te creëren en kennis te delen in uw organisatie en het is ook nog eens leuk om te doen.

Panta Ray heeft een aantal zeer leerzame, eenvoudig in te zetten cursussen in het Engels ontwikkeld. bcm+is er om u te helpen met speciale wensen of aanpassingen om de beste gebruikerservaring te garanderen. Bijvoorbeeld een interactieve Business Continuity cursus van 45 minuten met een beloning aan het einde … een persoonlijk certificaat. Wanneer u een ISO 22301:2019 gecertificeerde organisatie bent of als u anderszins bewijs van bekwaamheid en bewustzijn moet tonen aan auditors, specifieke autoriteiten of toezichthouders is dit ook voor u van groot belang. Er zijn tevens cursussen rond de onderwerpen Crisis Management, Information Security en Supply Chain Continuity beschikbaar.

Meer weten over de E-Learning mogelijkheden bij bcm+?

 

Training

bcm+ beschikt over een aantal trainingsmogelijkheden. Deze trainingen worden verzorgd door bcm+ in samenwerking met de Security Academy. Deze samenwerking leidt tot een uniek aanbod van opleidingen, van cursussen aangaande een aantal specifieke onderwerpen met betrekking tot Business Continuity Management en meer specifiek rond ISO22301:2019 tot een Post-HBO diploma Business Continuity Management Expert.

 

Incompany Opleidingen en Cursussen

Alle opleidingen en cursussen kunnen binnen uw organisatie worden uitgevoerd. Al vanaf 7 deelnemers kunnen deze tegen een zeer aantrekkelijke prijs incompany bij u worden georganiseerd.

Op maat gemaakte opleidingen Business Continuity Management

Naast de reguliere opleidingen en cursussen Business Continuity Management biedt bcm+ ook op maat gemaakte cursussen en opleidingen aan. Hierbij wordt samen met de klant bekeken uit welke componenten een cursus of opleiding moet worden samengesteld en in welk tijdsbestek deze gegeven moet worden. Hierdoor wordt de cursus specifiek afgestemd op de achtergrond en taken van de doelgroep, zodat de organisatie het maximale rendement uit de opleiding kan halen.

Klik hier voor het volledige aanbod en de diverse mogelijkheden

BCM+

Postbus 410
1620 AK Hoorn
Nederland