Ben jij geïnteresseerd in techniek en wil je een bijdrage leveren aan duurzame luchtvaart? Heb je een afgeronde HBO-opleiding, richting kwaliteitsmanagement, en ben je op zoek naar een volgende uitdaging in je loopbaan? Lees dan verder! 

Wat ga je doen?

Als QHSE (Quality, Health, Safety & Environment) manager ben je nauw betrokken bij vernieuwende nationale en internationale projecten en lever je een bijdrage aan een duurzame luchtvaart. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor de toepassing, verdere ontwikkeling, auditeren en evaluatie van effectieve QHSE systemen. Je traint je collega’s op QHSE gebied. Jij ziet er op toe dat de DNW blijft voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van QHSE. Je hebt een uitvoerende, maar ook adviserende en begeleidende rol en je bevordert het bewustzijn en draagvlak van QHSE binnen de organisatie. Je rapporteert de resultaten en adviseert over mogelijke verbeteringen aan de directie DNW. Daarnaast vervul je de rol van preventiemedewerker.

Het huidige DNW kwaliteitssysteem is conform ISO 9001-2015 en het Health & Safety systeem voor de Nederlandse locaties is conform ISO 45001-2018. In je eerste jaar zal je nauw samenwerken met de huidige staffunctionaris Quality, Health and Safety, en de preventiemedewerker wiens taken je zult gaan overnemen. Je werkt primair vanuit onze locatie Marknesse.

Wat breng je mee?

  • Afgeronde technische HBO opleiding, bij richting Veiligheidskunde of kwaliteitsmanagement
  • Enkele jaren ervaring in kwaliteitsmanagement en uitvoeren van audits in een technische omgeving
  • Actuele kennis van kwaliteitszorgsystemen, arbo-, en bij voorkeur milieuwetgeving
  • Affiniteit met (lucht- en ruimtevaart) techniek
  • Een flexibele en pragmatische instelling
  • Klant- en resultaatgerichtheid
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits

Wat bieden wij jou?

Werken bij NLR, betekent werken in een nationale en internationale hightech omgeving. Samenwerken en betrokkenheid staan bij ons hoog in vaandel. Door jou vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven, ben jij het best in staat om tot baanbrekende innovaties te komen. Wil jij jezelf vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak ontwikkelen of misschien promoveren? Ook dat kan bij NLR als lerende organisatie, met daarnaast een opleidingsbudget, een mentor, interne coaches en goede contacten met MBO’s, HBO’s en universiteiten.

Naast dit alles bieden wij jou een goed salaris en extra’s, zoals een 8% eindejaaruitkering en een tegemoetkoming in jouw zorgkosten. Vind je het belangrijk om naast jouw uitdagende baan ook van jouw vrije tijd te genieten? Dat mag met maar liefst 45 vakantiedagen geen probleem zijn!

Jouw nieuwe werkomgeving?

De Duits-Nederlands Windtunnels (DNW) exploiteert windtunnels op vier verschillende locaties van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en van de Duitse zusterorganisatie DLR. In deze zeer geavanceerde installaties wordt hooggekwalificeerd onderzoek verricht voor internationale opdrachtgevers, voornamelijk uit de lucht- en ruimtevaartsector. Wij werken aan projecten, veelal ter verhoging van de duurzaamheid, waarbij de aerodynamische, aero-akoestische en aero-elastische eigenschappen van vliegtuigen, helikopters, treinen en (vracht-) auto’s worden gesimuleerd en gemeten.

Als QHSE manager werk je in de stafafdeling met als standplaats Marknesse. De QHSE collega’s van de moederinstituten DLR en NLR zijn beschikbaar voor samenwerking en afstemming.

Wat betekent werken bij NLR?

Koninklijke NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil en ambitie om te vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever en staan voor baanbrekende innovaties. Bij ons werken ruim 700 gedreven professionals, van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. NLR staat voor een inclusieve en diverse organisatie waar iedereen zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Wil jij meer weten?

Bel of mail met Sinus Hegen, de huidige QA manager, +31(0) 52 724 8519/ sinus.hegen@dnw.aero. Of Joost Hakkaart (Directeur DNW-NLR) +31(0) 52 724 8523/ joost.hakkaart@dnw.aero.

We nodigen je van harte uit om onze website www.dnw.aero te bekijken en onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij NLR te werken. Vergeet trouwens ook niet eens een kijkje op onze socials te nemen.

Solliciteren? 

Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button. Een integriteitstest en het verkrijgen van een VOG zijn voorwaarden voor indiensttreding.

Acquisitie? Daar worden we minder enthousiast van.

 

Geef een reactie